Westrijdverslag van de MAP-proef op 11 oktober 2008 in Denekamp.

Op zaterdagochtend op tijd mijn bed uit, om met Yuri deel te nemen aan de MAP in Denekamp, op het prachtige terrein van het Singraven.
We hebben nummer 34, mooi wat achter in de groep. Dat is al wel een voordeel.

We beginnen met proef B1, dit is bij het water. De honden die voor me zijn, hebben het hier moeilijk. Het eerste apport is een markeerapport over het water. Dit is wel te doen. De tweede ligt blind aan de overkant. Heel veel honden komen deze tweede eend niet op het spoor. Toch is de wind onder aan de waterkant niet makkelijk! Ook Yuri haalt alleen de eerste op, ik krijg hem niet bij de tweede eend. Helaas, dus na proef 1 is het al weer gedaan eigenlijk. Dan gaan we de rest mooi als oefening zien vandaag!

Proef B3 is in het bos. Er ligt een konijn en een kraai. Yuri gaat als een speer het bos in. Na een ruime zoektocht komt hij met de kraai weer. Dit was te doen. Maar voor het konijn gaat het niet lukken. Hij heeft zoiets van: "Ik heb toch wat gehaald, ik hoef niet weer!" Hij gaat het bos wel in, maar vindt het niet binnen de tijd. Ook hier een enkel apport dus.

Proef B2 is ook een markeer en een verloren apport. De eend wordt goed gemarkeerd en binnen gebracht. Voor het konijn krijg ik hem niet op de juiste plek. Wederom een enkel apport. (Je zou denken dat ik er een abonnement op heb vandaag!!)

Na de middagpauze vervolgen we onze proef; B6. Een dubbel markeer op een duif, maar die kunnen ze niet zien in het bos. Nummer 1 komt vlot binnen, 2 niet.

Proef B4: best wel een markante proef. Met 1 schot wordt er een eend naar links gegooid, en een duif naar rechts. Echt tegelijkertijd dus! De duif komt binnen, de eend niet. Pfff, ja, ik heb nog wel wat training te gaan met Yuri.

Proef B5: tijdens een drijfjacht worden er 2 duiven geschoten. De gemarkeerde duif is zo binnen, ik zet Yuri niet eens meer in op de tweede. Hij kan zo de dag toch afsluiten met een juist binnen gebracht apport.

Dit was dus echt zo'n proef om erg gauw te vergeten. Hup, voldoende te trainen, volgend jaar proberen we het gewoon weer. In het voorjaar gaan we trainen voor A, en we zien wel waar het schip strandt. De uitdaging blijft lonken!!!